ATTACK OF MADDNESS / HEARSE CLOTH 199_ – Two nice demo groups from Serbia

Posted on

ATTACK-prednja

Bio bih zahvalan svakome ko otkrije bilo šta o ovim dvema grupama koje imaju ovu kasetu kao neki demo snimak i to odlično zvuči. Čvrst siguran hard core i melodic metal kakav se svirao u vreme Miloševića i kakvog danas nema.

ATTACK & HEARSE

Advertisements

4 thoughts on “ATTACK OF MADDNESS / HEARSE CLOTH 199_ – Two nice demo groups from Serbia

  Ujka said:
  October 9, 2009 at 12:00

  Poslao sam ti i link za veoma raritetnu kasetu “S vremena na vreme” iz 1993. “Vreme ispred nas”.
  Sta je sa tim? Zasto ne postavis?
  Inace, mnogo ti je neozbiljan ovaj kometar, ispada jos da je onaj nesrecnik izmislio i posebno negovao HC i MM u Srbiji.

  aktivista responded:
  October 9, 2009 at 13:09

  Komentar je na tvoju žalost JAKO TAČAN. U vreme Miloševića, tako tamo piše, mnogo se svirao bolji hard core i metal nego danas u vreme nazovi demokratije. To ću uvek da govorim, ne očekuj da menjam svoje komentare, ovo je moj blog, druže.

  Neverovatno je da je sada u vreme nazovidemokratije nestalo veliki broj mm i hc bendova u Srbiji. To je indikativno. Ta muzika nije po volji nazovidemokrata ali je po njihovom ukusu svakojako govno od muzike iz Hrvatske i Bosne kao i tehno djubre koje se primilo u Srbiji. Prema svom tom iranskom otpadu od muzike GRAND produkcija je veoma originalna.

  No nema veze na ovom blogu će se gajiti pravi mm i hc ali obrati pažnju na godišta kaseta………SVE SU IZ 90-tih……..

  Što se tiče S VREMENA NA VREME to sam izgleda zaboravio…..

  Ujka said:
  October 12, 2009 at 22:47

  Sloboda izražavanja i iznošenja ličnih stavova bez straha od smrti jeste tekovina demokratije. Tako je i tvoje pravo da jednom diktatoru odaješ hvalospeve. To je tvoj stav. Možeš i spomenik da mu podigneš, to je tvoje pravo, posebno na ovom blogu koji je takođe tvoj. Ipak, ono što ne želiš da razumeš je da ozbiljno mešaš pojmove, jer, a to odgovorno tvrdim, osim što je bio antisluhista, autokratski vladar srbije 90ih nije imao baš nikakav uticaj na razvoj HC i MM u zemlji.
  A to što su neki bendovi nestali, pa, kao i uvek razlozi su prozaični, NIJE BILO INTERESOVANjA ZA NjIHOVIM RADOM.
  Osim toga, pomalo je bedasto da pljuješ po hrčkima i turcima, a da je pritom svaka treća Mc koju podigneš neka slovenačka bljuzga, uključujući i one popevke. To samo znači da nisi dosledan u stavovima.
  E, sad, ako već pominješ INDIKATIVNOSTI, malo mi je ša-la-la ta tvoja priča o veličanstvenim 90im i očajnim 2000im, ako ni zbog čega drugog, a ono što su imena Dačić, Škundrić, Obradović, Mrkonjić podjednako valjala i onda i sada. Doduše, možda si u pravu, osim potonjeg, ovi pređašnji ne behu ministri.
  A da bih ti pokazao kako bi to životno bilo sasvim korektno, dovoljno bi bilo da kažeš da je 90im bilo (bolje, gore… šta god hoćeš), a ne u vreme koje ćeš da imenuješ po onom koji je unazadio Srbe vekovima. Nije to bilo njegovo vreme, tih 12 godina su samo mikron na lenjiru istorije, mada nam ih je svima ukrao.
  I poslaću ti sada još jednu kasetu, da vidiš kaako se i tih 90ih sviralo odlično i raznovrsno.
  A možda je Hc nestao iz tvog okruženja, ali, makni se malo, klinci i danas prže gitare, sasvim sjajno.
  I zato, ako uzmogneš, pronađi grupu VILAJET, poslušaj ih malo, makar album NEHHORT, a ja ću redom da ti otkrivam bend po bend kojim ćeš da proširiš svoja saznanja.

  aktivista responded:
  October 13, 2009 at 11:57

  Druže lepo je kad ćeš ti meni da “otvoriš oči” povodom vremena gospodina Miloševića. No ne mogu svi da misle kao ti tako da te molim da mi više tvojih poduka ne treba. IDUĆI PUT BRIŠEM OVAKVE GLUPSOTI!

  Naime moraš da shvatiš da ja NEMAM NIKAKVE DOSLEDNOSTI NA OVOM (SVOM) BLOGU.

  I DALJE TVRDIM DA JE U VREME GOSPODINA MILOŠEVIĆA BIO BOLJI HC I RNR I ETHNO MUZIKA NEGO DANAS.Čak je bilo i dobrog džeza i džez roka i svih ostalih pravaca. Postojala je i dobro razvijena klasična muzika domaćih klasičnih kompozitora. Dolazili su najveći umetnici što postoje(RAY CHARLES 1996). Neke grupe imale su albume posvećene borbi protiv gospodina Miloševića i te stvari su im i danas najbolje (Ritam nereda, Block out i slični).

  Iz mog okruženja ne može da nestane HC i RNR i POP jer ja se bavim sakupljanjem SVAKOVRSNE DOMAĆE muzike i posetama koncertima. Šta misliš odakle gomila živih snimaka na ovom i ostalim mojim blogovima?

  Dakle da ne bih ja tebi sad popovao pa ti meni popovao pa opet ja tebi popovao ovo je zadnja prepirka.
  Da ja tražim ciljano grupe koje mi ti preporučiš to stvarno neće biti nikad. Logika po kojoj se postavljaju kasete ovde je da NEMA LOGIKE.

  OVO NIJE SAJT KASETA SA RNR I HC I METAL MUZIKOM NEGO MUZIKOM SA KASETA UOPŠTE i to iz svih delova sveta.

  Ajd u zdravlje!
  Budi ti nama stalno gost i sve je u redu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s