RAZNI (plaćenički) IZVODJAČI 1999 Korak napred, dva koraka nazad – Filthy proeurope propaganda against Mr. Milošević by musicians mercenaries

Posted on

Ovakvih smrdljivih kaseta koje su okupljale takozvani krem muzičkih zvezda u nazovi “borbi” protiv totalitarnog sistema prethodnog predsednika Srbije, gospodina MILOŠEVIĆA, bilo je puno i hvala Bogu nalazim ih po buvljacima za deset (10) dinara najviše kako bismo se svi upoznali sa ovom prizemnom pornografijom, pardon hteo sam reći propagandom.

No kao i svaka političarska ujudurma i ovo je propalitet od kasete jer se muzičari nisu ni potrudili da napišu pesmu samo za tu priliku koja je kao tema odlično zadata “KORAK NAPRED DVA KORAKA NAZAD”, a to je asociralo na nekadašnje njihove “uspehe” u borbi protiv fantastično uigrane policije narečenog gospodina Miloševića. Ta golobrada opozicija (zavedena omladina da ako treba i pogine pred tom “režimskom policijom”, sad to znamo) nije imala pojma koliko plaćenika sedi u senci iza njih i diriguje ne rušenjem gospodina Miloševića već rušenjem SRBIJE u prvom planu. Evo je, po njihovom plaćeničkom ukusu, ta rasturena SRBIJA bez obe pokrajine i s anekim takozvanim vizama za europu “od kojih će najviše koristi imati mladi”.

No ajde da čujemo ovaj igrački korak – jedan korak napred dva koraka nazad – vredi li to nečemu uopšte.

Advertisements

7 thoughts on “RAZNI (plaćenički) IZVODJAČI 1999 Korak napred, dva koraka nazad – Filthy proeurope propaganda against Mr. Milošević by musicians mercenaries

  Misko Plavi said:
  January 4, 2010 at 22:08

  U cemu je problem sa ovom muzikom?
  Imas potpuno pravo na svoj politicki stav, ali zapanjuje mrznja i prizemnost koju koristis. Ova muzika u osnovi je muzika ex-YU scene 80-ih i ranijih godina koja je u ovom izdanju samo dobila svoje drugacije verzije. Iza ovog izdanja nije stajala nikakav politicka partija niti je ideja bila da se samim izdanjem nesto eksponira jer sama muzika 80-ih i ranije nije imala taj znacaj.

  pop3 said:
  January 4, 2010 at 22:38

  Ova kaseta nema nikakve veze sa “nazovi “borbom” protiv totalitarnog sistema prethodnog predsednika Srbije, gospodina MILOŠEVIĆA”.Na njoj su gore pomenuti bendovi obradjivali pesme Cacadou look-a, Haustora, Discipline kicme, La strade…
  Otud i takav naziv kasete i CD-a.

  aktivista responded:
  January 5, 2010 at 07:09

  Ma daj molim te kao da ne znaš krilaticu KORAK NAPRED DVA KORAKA NAZAD čemu je služila?! I kao da se ne sećaš svih prizmenih akcija tadašnje opozicije i današnje aktualne vlasti? S tim što danas ne dozvoljavaju da se o njima kaže isto to da rade po sistemu KORAK NAPRED DVA KORAKKA NAZAD.

  aktivista responded:
  January 5, 2010 at 07:10

  Problem je što je služila u to vreme da prikupi jeftine političke poene a ne da bude SAMO MUZIKA kako bi ti reko.

  Misko Plavi said:
  January 5, 2010 at 12:56

  korak napred dva koraka nazad. u muzickom smislu. korak napred – spora i losa scena – njena slaba progresija. dva koraka nazad – povratak u proslost. potpuno jasan sklop.
  jako se dobro secam ovog izdanja i vremene i sem izdavaca koji je takav, kakav je bio, ova muzka sustinski nikakvih dodirnih tacaka sa tadasnjim aktuelnim politickim trendom nije imala. previse je forsirati i generalizovati po svaku cenu.

  aktivista responded:
  January 5, 2010 at 14:30

  To je sklop jasan samo tebi mada nisi to loše osmislio. Nikako ne može biti dva koraka nazad muzika nekadašnje jugoslovenske zajednice. Zaboravljaš na akcije tadašnje izdajničke (plaćenićke) omladine protiv kordona policajaca u Kolarčevoj ulici gde je cela ta akcija nazivana upravo tako JEDAN KORAK NAPRED, DVA KORAKA NAZAD? Pogledaj malo i teme pesama kao slučajno se svuda govori o nekakvom PROBUDI-SE fazonu?

  SFRJ said:
  January 8, 2010 at 10:19

  Ima jedna dobra stvar kod ove kasete – kratko traje!!! 😀

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s